Gitte Ottosen
Politiker. Gruppeformand for Socialdemokraterne i byrådet i Billund Kommune
Gitte Ottosen

Kulturhus eller Globe?

tirsdag, 16 maj 2006 13:47 by Gitte

Vejle Amts Folkeblad den 16. maj 2006
Jyske Vestkysten den 16. maj 2006

Der er vist ikke mange, der kan være uenig i, at Kulturhuset er en perle i Grindsted midtby. En perle, der primært er tilvejebragt på grund af det store engagement fra de mange frivillige og husets dygtige formand Bodil Køppen. Med et sådant engagement, kan det derfor heller ikke undre, at Kulturhusets fremtid i øjeblikket drøftes med mange og voldsomme følelser iblandet. Men jeg syntes, at det er brand ærgerligt, at debatten bevæger sig derhen, at enten er man for Globen – eller også er man for Kulturhuset – hvis man da overhovedet har taget stilling. Det ene behøver jo ikke nødvendigvis at udelukke det andet. Såvel Kulturhuset – som Globen er jo begge kulturelle attraktioner for Grindsted og hele kommunen. Og Grindsted trænger i den grad til et kulturelt løft – se bare, hvordan kulturen har været opprioriteret i vores naboby Billund.  

Ønsker vi, at den nye Billund kommune skal have en fremtid – også når vi betragter det hele på lidt længere sigt. Ja så må Grindsted og Billund, som de store ”trækplastre” gøres så attraktive, at folk får lyst til at flytte til kommunen for at bosætte sig og drive virksomhed. Så er vi nødt til at ”tænke stort”. Det drejer sig om at blive markeret på danmarkskortet og kunne tilbyde nye borgere noget af alt det, der betyder noget i hverdagen. Ud over gode børnepasningsmuligheder og gode skoletilbud drejer det sig også om gode fritidstilbud. Sport, musik, kunst, teater og ikke mindst socialt samvær. Samtidig skal vi som uddannelsesby også være meget opmærksomme på de unge og de behov de har – ellers mister vi dem til omegnskommunerne.  

Hvorvidt der skal være en biograf i Globen, må jo bero på en nærmere analyse. Personligt tror jeg, at det vil være vanskeligt, at få økonomi i en sådan biograf. Men lad os få det undersøgt og lad os ikke afvise Globen fordi vi ikke vil have en biograf heri.  

Jeg er for Globen fordi jeg mener, at vi skal skabe gode fritidstilbud og gode oplevelser til de unge og alle vi andre. Men jeg er selvfølgelig ikke imod Kulturhuset, som også bidrager med gode oplevelser.

 

Har i øjeblikket 5.0 point givet af 2 læsere

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags:   ,
Kategorier:   Kommune | Børn og unge | Globen
Menu:   E-mail | Permalink