Gitte Ottosen
Politiker. Gruppeformand for Socialdemokraterne i byrådet i Billund Kommune
Gitte Ottosen

Det er hele kommunens fremtid det gælder

fredag, 30 marts 2007 15:32 by Gitte

Vejle Amts Folkeblad den 30. marts 2007
Jyske Vestkysten den 30. marts 2007
  

Det er nu blevet klart for mig, at Globen for Søren Vigsø direkte er et skræmmebillede og ikke bare en dårlig ide. Således kunne man forleden læse i Vejle Amts folkeblad, at Søren Vigsø frygter, at Globen vil affolke Billund kommune. En sådan udtalelse kan ikke andet end undrer, når nu udgangspunktet faktisk er det modsatte. Globen er jo tænkt som en vækst-generator, hvor det drejer sig om, at få Billund kommune gjort så attraktiv, at vi, der bor her, ønsker at blive boende og at andre vil flytte hertil. Meget tyder på, at forældre først og fremmest bosætter sig der, hvor der er gode pasnings- og skolemuligheder for deres mindre børn, ungdomsuddannelser til deres større børn samt spændende fritidstilbud til hele familien. Og her har Globen, som det er lagt op til, virkelig noget at byde på med tilbud indenfor både idræt, fritid og kultur. Det er samtidig helt afgørende for ungdomsuddannelserne i Grindsted, at der fortsat er unge mennesker nok, der vælger at tage en uddannelse her og ikke i en af de større byer, som lokker med  bl.a. spændende studiemiljø og kulturelle tilbud.  

Hvorvidt vi kan skabe vækst og hvorvidt ungdomsuddannelserne på sigt overlever eller ej har betydning for hele kommunen – ikke kun Grindsted by. Desværre ligger Billund Kommune ikke placeret i den bedste del af landet regioner, hvis vi skal se på vores fremtidsudsigter. Vi har en lav uddannelsesfrekvens og lav andel af folk med videregående uddannelser i forhold til resten af landet – både i regionen generelt og i Billund. Derfor må det være af største prioritet, at fokusere på vores uddannelsesinstitutioner og de unge udover øget bosætning i kommunen. Det fremgår derfor med al tydelighed, at vi står foran en lang række udfordringer. Udfordringer, som vi må og skal gribe, hvis vi vil sikre vores fremtid. Globen kan være et centralt led i en sådan udvikling, men det er vigtigt, at vi har målet og helheden for øje. Det er netop hele kommunens fremtid det gælder.

 Det er selvfølgelig et forståeligt synspunkt, når man sidder som formand for Billund idrætsforening, at arbejde for, at man også i fremtiden kan dyrke idræt i Billund by, men det er ikke forståeligt at fremme sine egne interesser på bekostning af helheden. Når Søren Vigsø frygter, at kommunekassen vil blive drænet kunne en meget større frygt derfor være, at der slet ikke vil komme penge nok ind i kommunekassen til at dække Billund idrætsforenings behov. Det ville derfor klæde Søren Vigsø, Henrik Mahler og Jan Anker at tage et par sko på i en lidt større størrelse så de både kan blive i stand til at se fremad og hæve sig lidt op over

Har i øjeblikket 5.0 point givet af 1 læsere

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags:   ,
Kategorier:   Kommune | Børn og unge | Globen
Menu:   E-mail | Permalink