Gitte Ottosen
Politiker. Gruppeformand for Socialdemokraterne i byrådet i Billund Kommune
Gitte Ottosen

Et ubehageligt byrådsmøde

torsdag, 26 april 2007 16:03 by Gitte

Vejle Amts Folkeblad den 25. april 2007
Jyske Vestkysten den 26. april 2007
  

For mig var vores byrådsmøde tirsdag aften en meget ubehagelig affære, hvor jeg adskillige gange måtte knibe mig selv i armen for at konstatere, om jeg nu var vågen eller blot i gang med en ond drøm. Men det var ikke en drøm. Jeg var vågen og måtte i den tilstand – især til dagsordens første punkt - overhøre en lang række irettesættelser og personangreb. Der var mange bolde i luften, men for mig virkede det alligevel som om, at det ikke var boldene, man gik efter, men ”manden” – eller rettede mændene m/k.  

På tilhørsrækken sad der en lang række gæster, som ikke kunne have fået bedre underholdning, om de så var taget til en af de større byer. Nej der var drama for alle pengene denne tirsdag aften i byrådssalen. Drama får vi også for alle pengene, når vi slår op i aviserne og kan se uddybende referater fra lukkede møder og personlige breve.  

Den måde vi debattere på som byråd – såvel i byrådssalen som i medierne nærmer sig efterhånden en ”soap opera” i bedste amerikanske stil, hvor man bestandigt må krumme tæer, for nu kan der da vist ikke ske mere. Men jo, det kan der. For der er altid en ny sag eller nye oplysninger eller vinkler der dukker op og som kan kaste lidt kommentarer af sig. Det er ikke så mærkeligt, at borgerne og medarbejderne i kommunen er intense avislæsere i denne tid.

 Når byrådet er sammensat af 25 personer med forskellig politisk overbevisning – nogle mere forskellige end andre - er det naturligt, at vi kan være uenige. Det skal vi også helst være, hvis vi skal retfærdiggøre vores plads i byrådet. Det er sundt og givtigt, at have debat om de sager, vi arbejder med i kommunen. Men vi bør som voksne mennesker behandle hinanden ordentligt og ligeværdigt. Vores nuværende kommunikationsform er efter min mening undergravende for vores arbejde. Jeg håber og tror imidlertid på, at vi kan genfinde ”kammertonen”, så det politiske arbejde igen bliver konstruktivt og fremadrettet. Der er jo nok at tage fat på og vi har jo selv formuleret de mange gode visioner for vores kommune, så lad os bruge kræfterne herpå. 

Har i øjeblikket 5.0 point givet af 3 læsere

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Tags:  
Kategorier:   Kommune
Menu:   E-mail | Permalink

De første 100 dage med Billund Kommune

søndag, 1 april 2007 15:42 by Gitte

  Den 26. marts modtog  jeg og resten af byrådet en mail fra Jyske Vestkysten med følgende ordlyd:

  Kære byrådsmedlem

 Når vi har rundet påsken, er det 100 dage siden, at det nye Billund Byråd indledte arbejdet.  I den anledning vil JydskeVestkystens Grindsted/Billund-redaktion gøre en slags status. Derfor denne mail.

Vi inviterer alle byrådsmedlemmer til at svare på to spørgsmål om de første 100 dage med Billund Kommune.

Spørgsmålene: Hvad er gået godt i de første 100 dage, og hvad skal gøres bedre i fremtiden?

Vi beder jer svare pr. mail inden mandag den 2. april klokken 10.00, og vi anmoder om korte svar - maksimum 150 ord! Ikke nogen helt nem opgave, men med 25 svar er det nødvendigt med korte enheder. Vi bringer jeres svar i påsken.

Og her er svaret jeg skrev:

Vi kom rigtig godt fra start. Vi havde en god og frugtbar proces med visioner og mål for den nye kommune. Processen var præget af et godt og fornuftigt samarbejde hen over midten.  Kemien mellem os politikere, på tværs af partiskel, syntes jeg er god.  Det er vigtigt for det videre arbejde med vores nye kommune.

 

Desværre har der ved selve ”implementeringen” af de gode tanker været problemer. Det økonomiske grundlag viste sig at være elendigt. Regeringens udligningsreform straffede Billund Kommune hårdt. Vi har derfor haft en svær og ubehagelig budgetlægningsproces, præget af store besparelser som har ramt borgerne.  Samtidig har den praktiske sammenlægning af vores to kommuner vist sig at være vanskeligere end antaget. Det har bl.a. tæret på medarbejdernes kæfter. ”Klima-barometret” har ikke været i top på de to rådhuse og vi har som politikere desværre ikke været gode nok til at registrere dette i tide.

Har i øjeblikket 5.0 point givet af 4 læsere

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Tags:  
Kategorier:   Kommune | Kommunesammenlægning | Budget
Menu:   E-mail | Permalink