Gitte Ottosen
Politiker. Gruppeformand for Socialdemokraterne i byrådet i Billund Kommune
Gitte Ottosen

Venstre fordrejer sandheden

tirsdag, 7 december 2010 08:27 by Gitte

Indlæg i Jyske Vestkysten, Vejle Amtsfolkeblad og ugeaviserne i uge 49

Den 14. Oktober 2010 blev budgettet vedtaget for 2011. Det budget står S – såvel som SF, R og V bag. Borgmesteren og Preben Jensen har i medierne fremført,  at det vedtagne budget indeholder et forlig på specialundervisningsområdet. Det er imidlertid ikke korrekt. Det vedtagne budget indeholder heller ikke en tekst om, at der skal  ”ske en decentralisering af specialklasserne til distriktsskolerne, idet specialklasserne på Søndre Skole nedlægges 31. Juli 2011”.  Fakta er nemlig, at den nævnte tekst slet ikke er politisk behandlet. Teksten er udformet af borgmesteren og hans embedsmænd – efter budgettets vedtagelse. Derfor kan hverken jeg eller for den sag skyld resten af byrådet stå til ansvar herfor. Det handler således ikke om, at S løber fra en aftale, men om, at borgmesteren henviser til en aftale, der aldrig er indgået. Det er at fordreje sandheden og det er ikke rent trav.  Når jeg på det foreliggende grundlag ikke ønsker, at flytte specialklasserne tilbage til de enkelte skoler er det fordi, jeg frygter, at børnene bliver ”tabt”. Det er sårbare børn med forskellige former for indlæringsvanskeligheder og det er vigtigt, at det er deres behov der bliver tilgodeset og ikke skolens økonomi. Høringssvarene udtrykker stor bekymring for, at nedlæggelse af specialklasserne på Søndre Skole kan få vidtrækkende konsekvenser for børnenes udvikling. Det er den bekymring, jeg har lyttet til. Jeg er samtidig dybt forundret over, at V på forhånd kan beslutte, at høringssvar ikke er noget, man vil forholde sig til. Er det ikke netop meningen med at sende noget i høring?

Har i øjeblikket 5.0 point givet af 3 læsere

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Nu må der ryddes op!

mandag, 6 december 2010 11:47 by Gitte
Indlæg i JV, VAF og ugeaviserne i uge 48/49 2010

I Banegravsdepotet ved Grindsted ligger foruroligende mange ton kviksølv, tungmetaller, insektbekæmpelsesmidler og andre miljøfremmende stoffer begravet. Det viser en undersøgelse fra Regionen, der netop er offentliggjort. Det er ikke første gang, Banegravsdepotet undersøges. Og det er ikke første gang, at analyseresultaterne er skræmmende. Alligevel må vi konstatere, at der heller ikke nu er optakt til handling. Det vurderes således som sandsynligt, at regionen vil dække området med jord og tornebuske.

Hvor er vi lige henne, hvis så stor en forureningssag forsøges gemt af vejen på den måde? Er det den strudsepolitik man vil følge?   Det er på tide, at der tages ansvar. Ansvar for de synder der er begået i fortiden, men som desværre ligger som en tikkende bombe under den fremtid, vores børn skal være en del af. Risikomomentet er, at forureningen kan begynde, at sprede sig yderligere, ligesom vi ved, at der kontinuerligt sker en udvaskning til omgivelserne.

En forurening af den størrelsesorden SKAL samfundet have råd til at gøre noget ved. Fra den Socialdemokratiske gruppe mener vi simpelthen ikke, vi har råd til at lade være. Derfor skal der ryddes op og ikke anlægges botaniske haver. Der er tale om en opgave, der er for stor til at kommunen og Regionen kan klare den selv – derfor må staten på banen.

Har i øjeblikket 5.0 point givet af 2 læsere

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Tags:  
Kategorier:   Kommune
Menu:   E-mail | Permalink