Gitte Ottosen
Politiker. Gruppeformand for Socialdemokraterne i byrådet i Billund Kommune
Gitte Ottosen

Ældremad

mandag, 28 februar 2011 13:44 by Gitte

Indlæg i Jyske Vestkysten, Vejle Amts Folkeblad og ugeaviserne i uge 8/9 2011

Siden 2007 har en af de varme kartofler i kommunen været maden til de ældre – herunder hvor den skal produceres og hvordan. En konsulentrapport beskriver nu en række valgmuligheder.

I den Socialdemokratiske byrådsgruppe ønsker vi at yde den bedst mulige service til vores ældre medborgere – både dem, der bor på plejecentrene og de hjemmeboende. Billund Kommune har i dag seks produktionskøkkener, nemlig på plejecentrene i Hejnsvig, Stenderup-Krogager, Sdr. Omme, Billund og på Fynsgade og Sydtoften i Grindsted. Hvis det står til os, så skal der produceres mad til egne beboere i disse køkkener, så længe de enkelte plejecentre eksisterer og køkkenerne er funktionsdygtige. Vi vil ikke være med til at lukke disse plejehjemskøkkener. Plejecentrene skal også kunne fortsætte med cafe-drift, såfremt det er økonomisk rentabelt.

Når vi taler om mad til hjemmeboende ældre, er vi pålagt at skulle harmonisere produktionen. Der skal være ens tilbud til alle i kommunen. Her prioriterer vi valgmuligheder og fleksibilitet højt. Dette vil kunne opnås ved en køle-vakuum-produktion. Der er i den forbindelse to valgmuligheder, enten en udvidelse af storkøkkenet ved Sydtoften eller en placering udenfor kommunen – svarende til, at Billund kommune indtræder i et kommunalt samarbejde og betaler for at blive medejer af et storkøkken i en anden kommune. Som udgangspunkt ser vi helst produktionen bevaret i kommunen. Vores endelige stillingtagen vil imidlertid afhænge af mulighederne for fleksibilitet og økonomi. Disse aspekter vil derfor indgå i vores drøftelser med resten af byrådet. I disse drøftelser vil vi også lægge vægt på, at den fremtidige madproduktion ses i sammenhæng med bolighandlingsplanen. Det er vigtigt, at vi vælger en model, der er fremtidssikret.

Har i øjeblikket 5.0 point givet af 2 læsere

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Et outletcenter i Billund

onsdag, 23 februar 2011 11:54 by Gitte

Indlæg i Jyske Vestkysten, Vejle Amts Folkeblad og ugeaviserne i uge 7/8 2011

I den sidste uges tid har vi i medierne kunnet læse, at politikere fra Venstre og Konservative kæmper for et outletcenter i Billund. Kampen drejer sig om den nye planlov. Målet er, at få politikerne på Christiansborg til at sætte den tekst ind igen, som oprindelig var med i det lovforslag, der var til høring i kommunerne og hvor der eksplicit stod anført, at der kunne anlægges et outletcenter i Billund.

Da det netop er Regeringen – støttet af DF og LA - der har fremsat lovforslaget, er det også her, der skal sætte ind med en bearbejdning. Det er samtidig vigtigt at være opmærksom på, at det er de samme partier, der har pillet teksten om Billund ud efter høringsperioden. Da oppositionen blev smidt ud af forhandlingerne i starten af januar, var teksten nemlig stadig en del af lovforslaget.Blandt oppositionen frygter man konsekvenserne af den nye planlov, som lægger op til uhæmmet byggeri ved kyststrækninger og værdifulde landskaber samt en yderligere koncentration af detailhandlen omkring de største byer. Derfor er det heller ikke her, forslaget om at få teksten om Billund ind igen skal udarbejdes, da man jo grundlæggende er imod lovforslaget.

Tænk derfor på, hvor du skyder, Anni Mathisen. Der er nemlig ingen tvivl om, at det er dine egne, der skal bearbejdes, da det er her, slaget skal slås. Det er også baggrunden for, at det er nogle af dine parti-fæller på Christiansborg jeg har kontaktet – et outletcenter i Billund står nemlig højt på ønskelisten for mig og min gruppe. For selvom den nye planlov efter al sandsynlighed er en trussel mod vores kyststrækninger og værdifulde landskaber samt vil betyde butiksdød i landdistrikterne – så er det utrolig vigtigt, at HVIS den skulle gå hen og blive vedtaget, så skal det gerne være i en form, så der åbnes op for, at vi kan få vores outletcenter i Billund.

På trods af V og K’s henvendelser til deres ministre og folketingsmedlemmer blev Billund-problematikken imidlertid ikke nævnt med et ord under den 2½ times lange debat ved 1. behandlingen torsdag den 10/2.

Har i øjeblikket 5.0 point givet af 2 læsere

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Tags:   ,
Kategorier:   Kommune
Menu:   E-mail | Permalink