Gitte Ottosen
Politiker. Gruppeformand for Socialdemokraterne i byrådet i Billund Kommune
Gitte Ottosen

Anlægsinvesteringer til ny skole i Billund

fredag, 5 august 2011 14:36 by Gitte

Indlæg i Jyske Vestkysten, Vejle Amtsfolkeblad og ugeaviserne i uge 32

Når byrådet sidste år besluttede, at nedlægge Enggårdsskolen og Søndermarksskolen for et etablere en ny skole i Billund, så var det på baggrund af oplysninger om, at eleverne om få år kunne være i de lokaler, der i dag rummer Søndermarksskolen. Det er oplysninger, jeg kan genfinde i mit budgetmateriale fra sidste år. Jeg kan derfor, som flere andre, der har været på banen den sidste uges tid, undre mig over, at der vil være større anlægsomkostninger forbundet med at skaffe plads på Kærvej til den nye skole.

Fakta er imidlertid, at selvom vi ser frem til 2017, så vil der stadig ikke være lokaler nok. Det må selvfølgelig nøje vurderes, hvad der skal til af om/tilbygning, og hvad det koster. Men for Socialdemokraterne er det vigtigt, at byrådet står ved den beslutning de har truffet om én skole i Billund beliggende på Kærvej. At fortsætte på to matrikler er uholdbart i længden. Der opstår let to subkulturer, der senere kan få vanskeligt ved at sammensmelte til én. 

Alle landets kommuner skal i disse år fokusere på deres driftsomkostninger. Det er her, regeringen pålægger os at spare og her de straffer os økonomisk, såfremt vi overskrider rammen. At nedlægge Enggårdsskolen og Søndermarksskolen for at etablere en ny skole er en driftsbesparelse, der kan mærkes på kommunens budget. Og den driftsbesparelse  vil selvfølgelig blive større, når skolen bliver samlet på en matrikel.

Regeringen har ikke pålagt os en ramme for vores anlægsinvesteringer. Alligevel skal investeringerne prioriteres og der er mange områder, der skal tilgodeses. Opgaven bliver ikke let. Men anlægsinvesteringer både til den nye skole i Billund og til Sdr. Omme skole vil stå højt på vores prioriteringsliste.

Har i øjeblikket 4.7 point givet af 3 læsere

  • Currently 4,666667/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5