Gitte Ottosen
Politiker. Gruppeformand for Socialdemokraterne i byrådet i Billund Kommune
Gitte Ottosen

Kompetencecenter - et skridt ærmere

mandag, 17 marts 2014 11:14 by Gitte

Indlæg i JV, VAF og ugeaviserne i uge 12/13, 2014

I byrådet og forvaltningen har etableringen af et kompetencecenter i Billund Kommune længe været drøftet. Pengene er afsat på budgettet i 2014 og stillingen som driftsleder af centret er opslået. På det sidste møde i Beskæftigelsesudvalget blev der taget endnu et afgørende skridt, idet placeringen blev fastlagt. Udvalget anbefaler således overfor Byrådet, at Kompetencecentret kommer til at ligge på Tårnvej i de bygninger, der i dag rummer Syddansk Erhvervsskole. Erhvervsskolen flytter ind i det gamle bibliotek på Tinghusgade, når renoveringen her er afsluttet.

Der er mange perspektiver i et kompetencecenter. Vigtigt er det, at kunne forbedre kvaliteten af beskæftigelsesindsatsen. En række opgaver, som kommunen tidligere har fået løst ude i byen, vil fremover blive løst i eget regi. Grundtanken er, at samle alle relevante kompetencer på ét sted og tværfagligt finde den rigtige løsning for den enkelte. Samtidig vil man opleve, at der én indgang til kommunens tilbud, uanset om man er på kontanthjælp, A-dagpenge eller sygedagpenge. Det er kvaliteten, der er i højsæde fordi det er det, der virker. Skal borgeren hjælpes på vej i job, i uddannelse eller blive bedre til at meste sit eget liv, så skal vi have fokus på den enkeltes situation, behov, ressourcer og udviklingsmuligheder. Et helhedsorienteret, tværfagligt samarbejde i et kompetencecenter giver et godt udgangspunkt herfor.

Det bliver spændende at følge de næste skridt inden Kompetencecentret bliver en realitet og vi kan slå dørene op for dem, det handler om, nemlig de borgere, der af den ene eller anden grund ikke er en del af arbejdsmarkedet.

Vær den første til at give point

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5