Gitte Ottosen
Politiker. Gruppeformand for Socialdemokraterne i byrådet i Billund Kommune

Valgflæsk

torsdag, 8 maj 2008 08:17 by Gitte

Indlæg i Vejle Amts Folkeblad den 30. april 2008

Den 23. april bragte VAF et læserbrev fra Jens Vilbjerg, Give, MF for Venstre under overskriften ”Socialdemokraterne vasker hænder”.  Læserbrevet var en reaktion på de kommentarer, der var kommet fra den Socialdemokratiske gruppe, i forbindelse med byrådet udsættelse af anlægsinvesteringer fra 2008 til 2009.

 

Havde du nærlæst artiklen Jens Vilbjerg, havde du imidlertid kunnet se, at Socialdemokraterne stemte for udsættelsen. Det gjorde vi, fordi vi er et ansvarligt parti, som bestemt ønsker at overholde de budgetter, vi har været med til at lave og fordi vi ikke ønsker at blive trukket i bloktilskud i 2009. Havde du ydermere forstået, hvad det drejer sig om, havde du også været klar over, at vi ikke lagde op til budgetoverskridelser, men alene påpegede det urimelige i, at de anlægsinvesteringer, vi ikke har nået at afholde i 2007 heller ikke bliver mulige for os at afholde i 2008. I hvert fald kun, hvis vi udskyder anlægsinvesteringer af samme størrelsesorden fra 2008 til 2009. Og årsagen er ene og alene, at regeringen kommer så sent med sit udspil om sanktioner, at budgettet for 2008 allerede er vedtaget – ellers havde vi jo bare lagt det ind i budgettet.

 

I samme artikel anklager du også Socialdemokraterne for at lægge op til ”Laissez faire politik og lade kommunerne bruge løs uden hensyntagen til såvel nationale, som globale økonomiske forhold”. Så vidt jeg husker, var det da regeringen, der besluttede at gennemføre skattelettelser. Eller tager jeg fejl? Og endda på et tidspunkt, hvor økonomien – såvel den nationale som den globale – var betydeligt mere ophedet end den er nu. Så hvor var ansvarligheden lige henne der?

 

Socialdemokraterne har tværtimod hele tiden påpeget, at man ikke både kan få skattelettelser og øget velfærd. Og det har vi et ganske udmærket eksempel på her. Når vi må udskyde anlægsinvesteringer er det jo også velfærden der sættes under pres – det er bl.a. for Billunds vedkommende madordning i daginstitutionerne, ombygning af plejehjem mv. det drejer sig om.

 

Venstre fremførte til gengæld under sidste folketingsvalg – for mindre end et ½ år siden – at man sagtens kunne få både skattelettelser og øget velfærd. Selvom Nationalbankdirektøren var inde og advare mod de inflationsstigninger det ville medføre, pres på arbejdsmarkedet mv., så holdt venstre fast. ”Venstre ved man jo hvor man har” – ikke? Venstre blev imidlertid klogere efter valget. Er der andet udtryk herfor end: ”Valgflæsk”??

Har i øjeblikket 4.8 point givet af 6 læsere

  • Currently 4,833333/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5