Gitte Ottosen
Politiker. Gruppeformand for Socialdemokraterne i byrådet i Billund Kommune

Derfor hyler vi!

søndag, 5 oktober 2008 05:43 by Gitte

Under overskriften ”Socialdemokratisk hylekor” anklager Allan Munk fra Konservative Socialdemokraterne for at hyle over konsekvenserne af kommunens budget 2009. Og det indrømmer vi gerne. Vi hyler fordi besparelserne går ud over børnene, de unge og de ældre. Vi ønsker, at gøre borgerne opmærksomme på, hvad det er, flertallet i byrådet er i gang med samt at mane beslutningstagerne til fornuft. På den måde fik vi bl.a.  reddet 10. klasse og på den måde vil vi forsøge at redde nattevagtstillingerne på plejecentrene.   

Stoltheden over at have indgået forlig med Venstre og DF, forekommer helt absurd. På samme tidspunkt kan man nemlig læse i avisen, at partierne som en konsekvens af forliget lægger op til at nedlægge 3 nattevagtstillinger på plejecentrene i Krogager, Vorbasse og Hejnsvig.

Vi taler om vores allersvageste borgere, der nu skal overlades til sig selv om natten. Virkeligheden er jo den, at såfremt de kunne klare sig selv, så var de slet ikke på et plejecenter, men boede fortsat i egen bolig. Argumentet om, at personalet kan kontaktes via et nødkaldeanlæg holder heller ikke for de beboere, der fysisk eller psykisk ikke kan benytte et sådant anlæg.

Det fremføres videre i læserbrevet, at en forbedring af arbejdsmiljøet indenfor ældreplejen, er en del af budgetforliget. Her må jeg så fortælle Allan Munk, at en nedlæggelse af nattevagtstillingerne virker lige omvendt. Det er let at forestille sig, hvordan det psykisk vil påvirke personalet, når de om natten, bliver nødt til at forlade ældre, der er utrygge, der kan finde på at stå op og finde på at forlade centret. Jeg tror næppe, at det vil forbedre det psykiske arbejdsmiljø for vores personale indenfor ældreplejen.   

Når Konservative gerne tager ansvar for kommunens økonomi, vil vi fra den Socialdemokratiske gruppe i stedet opfordre forligspartierne til at tage ansvar for kommenens borgere. At tage et ansvar, så det ikke bliver vores allersvageste, der kommer til at betale prisen.

Har i øjeblikket 5.0 point givet af 5 læsere

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kategorier:   Kommune | Børn og unge | Økonomi | Budget | De ældre
Menu:   E-mail | Permalink