Gitte Ottosen
Politiker. Gruppeformand for Socialdemokraterne i byrådet i Billund Kommune

Sagsbehandlingstider bør meldes klart ud

onsdag, 18 februar 2009 16:42 by Gitte

Inlæg i Jyske Vestkysten og Vejle Amtsfolkeblad uge 8 2009 

At få en byggetilladelse til en ny carport bør ikke være noget, man skal vente på i flere måneder. Tilsvarende bør en miljøgodkendelse heller ikke være noget, en landmand skal vente på i flere år.

På Miljøstyrelsens liste over kommunernes miljøgodkendelsesansøgninger og afgørelser står Billund Kommune desværre helt i bunden af listen. Med kun 1 sag afgjort ved udgangen af 2008 og med en gennemførelsesprocent på 2,8 – kun overhalet nedenom af ganske få kommuner.

 

I øjeblikket kradser krisen og der er stilstand i byggeriet – også i Billund Kommune. Det er derfor ærgerligt, når en prop i sagsbehandlingen holder mange og store byggeprojekter tilbage. Byggeprojekter, der lokalt kunne skabe aktivitet og beskæftigelse.

 

En lang række kommuner er åbenbart mere effektive end Billund, når det drejer sig om miljøgodkendelser. Og en lang række kommuner melder klart og kontant sagsbehandlingstider ud vedr. miljøgodkendelser, byggetilladelser og lign. Så ved borgere og virksomheder, hvad de har at rette sig efter.

 Fastsatte sagsbehandlingstider vil selvfølgelig være generelle. Og der kan være særlige situationer, hvor sagsbehandlingstiden ikke kan overholdes. Hvis dette sker, bør det være sådan, at borgeren bliver oplyst om grunden til, at fristen ikke kan overholdes og om, hvornår sagen forventes færdigbehandlet. 

Socialdemokraterne har talt for, at der også i Billund Kommune udarbejdes sagsbehandlingstider for særlig borger- og erhvervsrelaterede opgaver – herunder byggetilladelser og miljøgodkendelser. Sidst vi havde det oppe, var på byrådsmødet i januar måned. Overraskende blev vi nedstemt, da hele Venstre gruppen (excl. Jørgen Clement) ikke ønskede at tilgodese hverken borgere eller virksomheder med sådanne klare udmeldinger. Venstre markerer sig både landspolitisk og lokalt som et erhvervsvenligt parti. Det er imidlertid svært at se det erhvervsvenlige heri.

 Fra socialdemokratisk side så vi gerne, at der blev strammet op på de sagsbehandlingstider vi byder borgere og virksomheder. Det vigtigste er imidlertid, at sagsbehandlingstiderne bliver meldt ud, så ingen er i tvivl om, hvad de kan forvente af kommunen

Har i øjeblikket 4.9 point givet af 7 læsere

  • Currently 4,857143/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags:   ,
Kategorier:   Kommune
Menu:   E-mail | Permalink