Gitte Ottosen
Politiker. Gruppeformand for Socialdemokraterne i byrådet i Billund Kommune

Sandheden er, at det stadig ikke er godt nok!

torsdag, 26 februar 2009 05:18 by Gitte

Indlæg i Jyske Vestkysten, Vejle Amts Folkeblad og ugeaviserne i uge 9

Når det på byrådsmødt i januar blev drøftet, om Billund Kommune skal udmelde sagsbehandlingstider til borgere og virksomheder, så var det ikke efter en pludselig indskydelse fra Socialdemokraterne og slet ikke under en helt tilfældig sag, som borgmesteren påstår i sit læserbrev. Anledningen var kommunens udviklingsplan og i relation hertil det høringssvar, vi fra den socialdemokratiske gruppe havde lavet. I vores høringssvar foreslog vi, at der i udviklingsplanen kom til at stå, at der vil blive udmeldt sagsbehandlingstider for særlige borger- og erhvervsrelaterede opgaver. Og da udviklingsplanen og høringssvarene var sat på dagsorden, blev  det en naturlig del af debatten.

 

Borgmesteren giver mig i samme læserbrev ret i, at det antal miljøgodkendelser, der er behandlet i Billund Kommune ikke er godt nok, men påpeger, at antallet ved udgangen af 2008 ikke var 1 sag, men 4 sager. Og det er korrekt, at en opdateret liste på Miljøstyrelsens hjemmeside offentliggjort den 10. februar viser, at det endelige antal er 4 sager. Opdateringen viser imidlertid også, at antallet af ansøgninger har været større end det oprindelig anførte. Faktum er derfor, at Billund Kommune fortsat har den 12. dårligste gennemførselsprocent ud af i alt 72 kommuner. Sandheden er således, at billedet ikke har ændret sig, selvom listen er blevet opdateret.  

 

Borgmesteren forventer, at sagerne kan blive behandlet hurtigere i fremtiden. Det vil også være fornuftigt at forvente set i lyset af den aftale, der den 9. februar er indgået mellem Regeringen og Kommunernes Landsforening. Borgmesterens egen partifælle miljøminister Troels Lund Poulsen har været meget utilfreds med nogle kommuners langsommelighed. Han har således foranlediget nye initiativer og kapacitetsudviddelser i kommunerne for at få sagsbehandlingstiderne i forbindelse med miljøgodkendelser nedbragt. Som en del af aftalen, vil der kunne udbetales midler til kommuner, der i 2009/2010 præsterer et højere antal sagsafgørelser end i 2008. Mon ikke det kan få borgmesteren til at opprioritere området? Ellers rejser jeg det gerne som et punkt på et byrådsmøde, hvis det er det, der skal til!

Har i øjeblikket 5.0 point givet af 6 læsere

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags:   ,
Kategorier:   Kommune
Menu:   E-mail | Permalink