Gitte Ottosen
Politiker. Gruppeformand for Socialdemokraterne i byrådet i Billund Kommune

Respekt for mavefornemmelser

torsdag, 3 marts 2011 13:51 by Gitte

Indlæg i Jyske Vestkysten, vejle Amts Folkeblad og ugeaviserne i uge 8/9 2011

Det er os politikere, der har det overordnede ansvar for børnereformen. Derom hersker der ingen tvivl. Det er os, der har besluttet, at der skal være en institution i Billund og to i Grindsted og også, hvor institutionerne skal ligge. Når vi er ”tavse” nu, som vi anklages for at være, så er det ikke fordi, vi vil løbe fra ansvaret. Men vi er ikke involveret i implementeringsprocessen og de beslutninger, der træffes om linjer, hvordan forældrene skal vælge for deres børn, og hvordan pædagogerne skal flyttes rundt på matriklerne. Som byråd beslutter vi HVAD, men ikke HVORDAN. Det arbejde forestår forvaltning og ledere på de nye institutioner.  Da jeg selv er mor falder det mig imidlertid let at følge den utryghed og panik, som i øjeblikket rammer rigtig mange forældre i både Billund og Grindsted. Når man ikke føler sig sikker på, hvad det er for en hverdag, der lige om hjørnet venter ens barn, så får man både ondt i maven og svært ved at sove om natten – det ved vi alle.

Utrygheden vil nok altid være der i et eller andet omfang ved et institutionsskift. Men når reaktionerne har et omfang, som det vi ser i øjeblikket. Når så mange forældre ikke føler, at de er blevet informeret tilstrækkeligt eller har haft indflydelse på processen, så bliver jeg bekymret. Kommunikation har altid en afsender og en modtager, og hvis modtagen ikke opfatter det, der var hensigten, så har kommunikationen ikke været vellykket. Vi skal derfor have respekt for de mavefornemmelser vi møder. Og når en forældregruppe invitere til dialog, skal vi sige ja tak og høre på, hvad de vil fortælle os.

Forældregruppen efterspørger primært tid og ro i processen. Institutionerne skal sammenlægges den 1. April 2011 - det er den dato, der er planlagt efter og som de nye ledere er ansat efter. Derfor kan det være svært, at rykke datoen. Men måske kan der skabes ro på en anden måde. Forældregruppens input er konstruktive og bør modtages i den ånd.      

Har i øjeblikket 3.7 point givet af 3 læsere

  • Currently 3,666667/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags:   ,
Kategorier:   Kommune | Børn og unge
Menu:   E-mail | Permalink