Gitte Ottosen
Politiker. Gruppeformand for Socialdemokraterne i byrådet i Billund Kommune

Sommeren 2011

lørdag, 30 juli 2011 14:41 by Gitte

Ferien er nu ved at være ovre for mit vedkommende. 4 ugers sommerferie skal man da heller ikke klage over – det er jo et privilegium. I år har det imidlertid også været hårdt tiltrængt, da jeg den 19. juni mistede min mor. Der var travlt på det tidspunkt, da det var midt i eksamenstiden. Hver dag var jeg ”på” og måtte engageret gennemføre eksaminationer af mine studerende. Og netop derfor har der efterfølgende været brug for tid til at gennemleve oplevelsen, til at forstå, at hun ikke er her mere – og til at føle smerten og savnet. Jeg har således brugt sommeren til at se billeder fra hendes liv, tænkt tanker om den fantastiske mor og mormor hun var, og så selvfølgelig til at fælde de tårer, der har været fortrængt i den travle periode.

Efter flere år med en voldsom fremadskridende Alzheimers og efter at have ligget en uge med stærke mavesmerter, heraf de sidste dage uden hverken at kunne spise eller drikke, ja så er der ingen tvivl om, at min mor fik fred, da hun for sidste gang lukkede sine øjne. Livskvalitet var ikke noget hun havde haft længe, og det er trods alt godt at tænke på, at hun ikke lider mere. Alligevel er det svært at miste sin mor. Minderne fra barndommen vælder op. Heldigvis er det gode minder. Minder om en mor, der altid var der for min søster og jeg. Der ofte stod med hjemmebagt franskbrød og hjemmelavet leverpostej, når vi kom hjem fra skole og havde veninderne med. Og som altid havde en skulder, både vi og veninderne kunne græde ud ved.

Ligeså god en mor hun har været livet igennem – ligeså god en mormor blev hun, da min søster og jeg fik børn. Hun elskede sine børnebørn og de elskede hende. Og de fulgte hende på vej ind i hendes sygdom med et smil på læben, for en demens rummer også pudsige episoder, som man er nødt til at more sig over, hvis ikke det hele skal blive for trist. Jeg er stolt af mine børn, som taklede deres mormor og hendes sygdom så flot. Som i kærlighed gerne passede hende, som hun tidligere havde passet dem.

Et liv er slut og min mor er gået til ro for sidste gang. Min ferie er ligeledes slut. Forude venter den travle hverdag og om hjørnet det folketingsvalg, vi alle desperat higer efter. Lad os håbe, at det bliver et godt efterår og at valget resulterer i det regeringsskifte, Danmark har så hårdt brug for.

Fortsat god sommer til jer alle.

Har i øjeblikket 5.0 point givet af 3 læsere

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kategorier:   Folketingsvalg | Private tanker
Menu:   E-mail | Permalink